Dagens bild

Jag har tänkt att vi ska börja med något som kalls för "Dagens bild". Det är som det låter varje dag letar vi igenom våra bilder och väljer den som får bli dagens bild.Dagens bild är på min alldeles egna hund Donna (som mamma får låna ibland). Den är tagen sommaren 2007 och vi skulle på utställning.


-Tess-      Visst är hon söt min lilla pricess

Gör mig frisk fort!

Igår tog Emma detta foto när vi red förbi Júni i hagen. Han står och spanar!Dagen börjar med att jag har ont i halsen det känns inte alls bra, ska till stöten i slutet av veckan =(
Just nu är våran hovslagare Carina ut i stallet och fixar nya dojor till Hygge, Glitbrá och táta. Vi får hoppas att det inte blir mer snö för nu åker snösulor och broddar bort!

-Tess-       Ska dricka massa te med honung nu

Våren är tillbaka!!

Visst är det härligt med vår. Hoppas nu att den är här för att stanna! :-)

Nu inser jag varför jag tycker så mycket om black & tan-färgen hos mina cavalierer.
Inte bryr sig hundarna om att det blivit lerigt och skitigt ute igen!?
Nejdå de är så glada och lekfulla. Springer med stor förtjusning mitt i värsta lerhålen. Gräver för att se om de hittar något spännande i marken....
GISSA hur vita tassar och fanor ser ut efter det??
-Anita-   Vissa lyckliga hundar har badbehov! På vissa syns det mer än på andra! =)

Besöksrekord förra veckan

Ja förra veckan hade vi över 220 besökare, undrar vart alla kommer ifrån?! Men det är jätte roligt att ni har hittat hit!
Hvidagården har skaffat bloggportalen.se för att kunna följa upp lite statistk där och av Linköpings 410 bloggar ligger vi på top 50 listan på en 36 plats. Vilket vi tycker är jätte roligt!(Siffrorna anger besök per IP-adress senaste 7 dygnen.)
(Tess och Fruma 2007 tävlar T1 i Mönsterås, vi fick poängen 6.0 och kom på en 1a plats)

-Tess-     Dax för en frukost

Har ni ställt om klockorna?

Jag och Martin försov oss i morse men som tur var så ringde martins kompis och väckte honom så han kom iväg i tid. Idag blir en riktigt slapp och hästfri dag =) Det värsta med det är att jag behöver städa men men det är väl bara att ta tag i det!
(Såhär ser Donna ut när hon ligger och myser på rygg i mitt knä)
-Tess-      Städtant för en dag


Primadonnor

Dom är bra roliga dom dräktiga tikarna.
Donna har varit hungrig sen vi kom hem från Morgan. Hon seglade in i köket och "talade om" för de andra hundarna att nu skulle hon minsann bil mamma! SÅ flytta på er!
Nu följer hon mig vart jag går. Sitter jag i köket vill hon sitta på en stol bredvid. På kvällen i soffan kryper hon också nära intill. De små är redan parkerade i mitt knä. Innan Donna var parad så låg hon själv mitt i soffan med en av mina tofflor som hos stjäl så fort den lämnar min fot! :-)(En typisk DIVA)
(Divan som valp)


Lovis är alltid hungrig. För hennes skull har vi fått sätta en hasp på matskåpet. Hon känner efter varje dag om vi kommit ihåg att haspa! =)
Hon visar inte lika mycket divalater som Donna. Lovis är alltid pigg och glad. Full av upptåg. Det är en tjej som löser sina problem.(Lovis med katten Findus (som numera finns i katthimmelen))
-Anita-      Hundskvaller

Tidningen Ridsport

I tidningen ridsport ska man nu minska antalet artiklar som rör islandshästen. Det var redan innan väldigt få artiklar om islandshästen. Nu ska man istället lägga in tävlings- och avelsreferaten på webben. Jag kommer definitivt inte prenumerera på tidningen, inte köpa ett lösnummer och av ren principsak kommer jag inte gå in på deras hemsida heller!

Det är alltid väldigt många sidor om "vanliga hästar" vilket inte är fel eftersom dom är den största delen, men om man nu måste minska tidningen kan man inte då ta bort en av dom sidorna så att alla hästraser får plats i tidningen!

Jag uppmanar folk att skriva ett mail till redaktionen@tidningenridsport.se och ifråga sätta detta. Jag uppmanar även till att bojkotta både tidning och hemsida för att visa att detta är inte okej!

Detta var det första standardmailet jag fick som dom skickar till alla som klagar!:
Hej Therese

Jag förstår att du tycker det är tråkigt att vi drar ner på islandshästmaterialt i RIDSPORT. Men i dessa ekonomiskt kärva tider måste alla tidningar välja det innehåll som ger flest läsare.
Tyvärr är det så att flera av våra läsarundersökningar har visat ett mycket litet intresse för islandsartiklarna i RIDSPORT. Däremot är våra snabba webbnyheter och -referat uppskattade. Alltså beslutade vi att ta bort de specialiserade islandshästsidorna i tidningen och i stället lägga tävlings- och avelsreferaten på webben.
Det har kanske inte märkts så mycket ännu, men nu drar ju säsongen i gång och du kommer att se avsevärt fler islandsnyheter på "censur"     (Tänker inte göra reklam för deras hemsida)
Vi hoppas att du ändå har utbyte av att läsa tidningen som lösnummer ibland. Där finns ju en blandning av fakta och nyheter som är viktiga för alla hästintresserade. Då och då blir det också artiklar med speciell islandsanknytning, som till exempel i den nya Avelsextra.


Vänliga hälsningar från
RIDSPORTs redaktion
Ann-Sofi Hjärn


Jag undrar vilka som fått vara med på denna undersökning. Jag har inte fått det och dom islandshäst vänner jag har hört runt med har heller inte vart med i denna undersökning. Frågar dom inte islandshästfolk är det ju självklart att dom får uppfattningen om att det inte är intressant med våran kära häst.
Jag kan även tänka mig att redan innan var det dåligt med artiklar om islandshästen så redan innan har folk valt att inte vilja ha tidningen, tänk då om det hade vart lite mer om islandshästen då hade säkerligen fler vart intresserade av tidningen.

Jag skrev ett mail och tackade för standard svaret och bad och få veta hur denna undersökning hade gått till och får då detta svar:

      

Hej Therese.


Den läsarundersökning som vårt beslut baseras på, är gjord på ett brett och slumpmässigt utvalt läsarunderlag av ett väletablerat företag (http://www.linfab.se/). Resultatet är statistiskt säkerställt.

Vi har fått ungefär samma svar när vi själva genomfört mindre läsarundersökningar vid flera tillfällen under de senaste åren.


Naturligtvis är det en önskedröm för oss alla på redaktionen att ha ekonomiska och personella resurser nog för att göra en jättetjock tidning där alla delar av häst-Sverige kan få plats.

Tyvärr är verkligheten inte sådan. En tjock tidning kostar mycket pengar och måste finansieras genom intäkter från läsare och annonsörer. I dagsläget är ekonomin ett problem för alla branscher.

Vi måste välja vad tidningen ska innehålla - och då utgår vi från vad huvuddelen av våra läsare vill ha.


Hälsningar från RIDSPORT/Ann-Sofi HjärnMen vad underbart att det resultat är statistiskt säkerställt! För med statistik kan man göra mycket och det är väldigt lätt att vinkla så det ser bra ut ur sin egen synvinkel.


Statistik är den vetskap som säger om man står med ena foten på en kokhet platta och med andra foten i frysen så har man det i genomsnitt ganska skönt


Så kom igen minska en sida "vanlig häst" och låt islandshästen vara kvar det är diskriminering annars!!!!-Tess-      Uchh vad dåligt ridsport!

 


Markarbete

Igår tog jag och Emma Fruma, Vicke, Aurora,Drós, Glitbrá och Táta i rundvolten och tränade lite cavaletti. Det gick bra Fruma och Vicke är vanast vid det men dom andra skötte sig bra med.


(Först trodde Vicke ohh ska vi hoppa)


(Men sen så vart det rätt)-Tess-      Hej hopp!

Snart blir det valpar!!

Har idag gjort ett svettigt besök till Djurdoktorn i Linköping. Eftersom man inte vill åka så ofta så försöker man ju att "slå ihop" besöken. Så idag åkte jag upp till veterinären med tre fina flickor. Det är inte helt lätt att hålla tre ystra cavalierer i koppel samtidigt som man ska göra annat. :)

Donna och Lovis skulle göra ultraljud för att se om det fanns några valpar i magen.
YES, våren är räddad. Två kullar valpar kommer det att bli med knappt en veckas mellanrum.
Har man inte nog jobb så får man skaffa sig!!! :-)

Mia fick också träffa den trevliga veterinären. Hon skulle på hjärtkontroll. Där var det helt ok. Så nu planerar vi valpar på henne med senare i vår/sommar. Då blir Donna mormor!! ;-)(Donna med sina första valpar. Cara Mia och Amore Mio)
(Lovis väntar nu sin andra kull valpar, min först Loviskull då jag samäger med Malin på kennel Cavanelles)
(Lovis tar alla chanser till mat även om det bara är smulor....)(Vackra Mia, nu två år och med hjärtintyg ua!)
-Anita-     Nöjd efter ett mycket lyckat veterinärbesök

Häst allergisk mot gräs

Jag har precis läst denna artikel --->   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4714887.ab 

Det handlar om en häst som är allergisk mot gräs och som måste gå med hel täckande täcke. Det är ju något som är väldigt fel då kan jag känna. Är det ett värdigt liv för en häst???!!! Jag måste nog säga att om det vart min häst så hade jag velat att den skulle få somna in och få vara med gamla vänner uppe bland molnen.
Som det var förr när hästarna var vilda så var det endast dom starka som överlevde och jag tror inte att en häst som är allergisk mot gräs hade överlevt!
-Tess-      Hur hade ni gjort?

Emmakurs på Stenholmen

Igår var vi på Stenholmen på kurs. Tess hade tre hästar med sig.
Även tre av tjejerna i Garpur var med på kursen.
Det är alltid så bra kurser för Emma.
Kul att tjejerna får chansen att prova på att rida sina tävlingsprogram på ovalbanan.(Tess och Fruma)
(Tess och Vicke)
(Tess och Glitbrá)
(Karin och Skessa)
(Michelle och Vinsy)
(Martina och Kjarni (Nisse))


Det var kallt och blåsigt så jag var glad för min vinteroverall denna dag.
Annars en mycket givande dag.-Anita-      TACK EMMA, du är en pärla!!

Vår i luften och på marken

Idag kändes det verkligen att våren är på väg. Vilket underbart väder!
Även blommorna börjar komma upp i landet. Det som nu är kvar av landet efter hundarnas grävande.(Söta snödroppar) (Knoppande krokus)Så här såg det ut igårkväll när solen var på väg ned.
-Anita-       Nu börjar vårkänslorna spira :-)


Júni hemma igen

Idag har Tess och jag varit och hämtat hem Júni. Han har nu varit hos Hinni i drygt 6v och innan dess red ju Tess honom lite.
Hinni tyckte han började kännas trött och vi vill inte pressa honom. Han är ju bara fyra år killen.
Júni ser riktigt fin ut. Han behöver tid att få växa i sin stora kropp.
Vi mätte honom och han är 147cm!!!! Var ska detta sluta? Jag har ju sagt att jag inte avlar så stora hästar! :-)(Júni och Hinni)
(Även Tess fick känna på honom lite)
-Anita-      Nu ska han få sig en månads välförtjänt vila.

Inspiration - Team Hoyt

En son och en far gör Ironman tillsammans. 4km simmning, 180 km cykling och tillslut 42km löpning. Men det genomförs på ett lite annorlunda vis. Kolla in filmen den är ca 10 min lång men den är värd att se!

-Tess-       En liten tår kom

Ett piggepiller!

Idag var det dags för markarbete av Fruma i rundvolten. Tess bad mig komma ut och fota, så på med kläder och ut i kylan.
Fruma är alltid så rolig i rundvolten. Lite av en rodeohäst när andan faller på och det gör den ofta vid galoppfattning. Man får vara glad att hon inte är sådan när man rider henne!! =)(Hej hopp!!)
(I galopp)
(Lite trav)(Å lite tölt)
(Lyckohopp??)
-Anita-        Smittad av denna livsglädje!!

Ha, det kom tillbaka!!

Utmanad igen!

"Regler: Kopiera detta till din blogg, utmana 3 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga och du får inte hitta på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får inte heller skriva samma svar två gånger, eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på namnfrågan). Lycka till!"

1. Vad heter du? Anita
2. Ett ord på fyra bokstäver: Alla
3. Flicknamn: Aina
4. Pojknamn: Albin
5. Yrke: Advokat
6. Färg: Aprikos
7. Klädesplagg: Annorack
8. Mat: Auberginerullar med rökt lax
9. Sak i badrummet: Avkalkningsmedel
10. Plats/stad: Amsterdam
11. En orsak att vara sen: Avliden
12. Något man skriker: Aj
13. Film: Armageddon
14. Något man dricker: Absolut
15. Band: Abba
16. Djur: Antilop
17. Gatunamn: Allévägen
18. Bil: Anglia (Ford)
19. Sång: Al Of Me

Jag utmanar: Christina, Joakim och Sandra


-Anita-     Lycka till!

Utmanad

"Regler: Kopiera detta till din blogg, utmana 3 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga och du får inte hitta på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får inte heller skriva samma svar två gånger, eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på namnfrågan). Lycka till!"

1. Vad heter du? Therese
2. Ett ord på fyra bokstäver: Tess
3. Flicknamn: Tora
4. Pojknamn: Tomas
5. Yrke: Tandläkare (blä)
6. Färg: Turkos
7. Klädesplagg: Tröja
8. Mat: Thai
9. Sak i badrummet: Tandborste
10. Plats/stad: Tokyo
11. En orsak att vara sen: Tiden
12. Något man skriker: Tyst
13. Film: The lost
14. Något man dricker: Tequila rose
15. Band: Timbaland
16. Djur: Tiger
17. Gatunamn: Tanneforsvägen
18. Bil: Toyota
19. Sång: Try again - Aaliyah

Då var det klart och jag utmanar Emma, Lina och Bettan


(Glitbra från Hvidagården, jag och min Donna)-Tess-    Då va det klart =)

Även Gýmir på plats
(Gýmir från Hvidagården)

Idag har även lilla Gýmir kommit ut i hingsthagen.
Han ville inte lämna sin mamma sist. Så, nu har han fått stå inne och bekanta sig med Móri, utan sin mamma.
Även gamla Hýreygur har hälsat från boxen bredvid.
Idag var det inga problem att släppa ut honom i hingsflocken.
Bara kul med alla gamla polare och så nya kompisen Móri.(Gýmir, Móri och några hingstar till)

Nu hoppas vi att det blir vår snart så att det torkar upp i våra hagar. Just nu är det inget roligt alls. Väntar på att få släppa dessa killar på sin 9ha stora sommarhage.... :-)(Snyggingen Móri från Hvidagården)
-Anita-        Äntligen alla på plats!!

Akut till tandläkaren!

Idag fick jag åka till tandläkaren för att halva min tand lossnade men det låter inte så hemskt som det låter utan tanden har spruckit förut och det var nu lagningen som trillade bort. Jag har dock världens tandläkarskräck så det var inte roligt!
Skulle vilja dra ur den jäklen så man slipper eländet!

Imorgon är det fredag och dte är en hel del hästar att rida imorgon eftersom hela dagen idag tyvärr försvann.
I helgen ska jag och många andra i Garpur och andra gå baskurs i hästkännedom.

-Tess-     Ska borsta tänderna ordentligt!

Flytta unghingstar

Ojoj, helt slut.
Först har vi haft vår fantastiska hovslagare, Carina, här halva dagen. När vi nu hade hingstarna inne för verkning så tog vi tillfället i akt för att flytta in småhingstarna till Hýreygur och grabbarna.
Det är alltid ett himla ståhej för att få de nya killarna att stanna kvar i hagen.
Bettan och jag har motat medan Johnny hämtat tillskott till hagen.
Tyvärr så hinner man inte få så mycket foton eftersom man har fullt upp med att kolla var killarna är.
Här kommer i alla fall några blider från dagens äventyr! :-)Gýmir med mamma Embla innan hon fick gå ut ur hagen
Leiknir och AuðurRoði
Silfur-ÞokkiLeiknir och Auður igen-Anita-     Tack för hjälpen Bettan!!!! Vad skulle vi göra utan dig?

RSS 2.0