Spring på Hvidagården

Igår hade vi hovslagare hos oss som så ofta på onsdagar. När hon var klar och Gýmir fått nya skor släppte vi honom ett varv i paddocken. Oj, vad han brallade loss. Vilken goding han är! <3

(Gýmir från Hvidagården 4år till SALU)

(Kan trava också!)

(Vilken goding)


Sen passade vi på att flytta runt lite i hagarna. Vår favorithobby!?
Heba och Feila fick flytta in till Fruma, Ísabella och Brella. Kul tyckte de!(Brella)(Feila och Heba H)-Anita-   Tycker det är så vackert ute just nu!

Föl på Hvidagården!

Strax för kl.24 den 23/5 föddes årets första föl. Embla lika lurig som alltid vsade inte mycket tecken på kvällen. Kände på mjölken vid kl.21 inte så klibbig och inga vaxproppar...
Kollade dem innan vi gick och lade oss. Johnny hade sedan nästa pass.

Jag vaknar efter ca en timma och känner på mig att nu! Drar bara på mig morgonrocken och ut med ficklampan. Mycket riktigt längst bort i hagen ligger Embla ner. In fort som f*n, på med kläder och "fölväska" och så ut igen. Nu är fölet ute. Gick väldigt fort.

Denna kille var sedan snabbt uppe på benen och hittade mjölbaren...(Hingstföl e.Vikingur från Knapetorp, u.Embla från Mörtö)(Måste vila lite)

Den som hade vaxproppar redan 23/5 var Menja från Hvidagården. Det blev dock inget föl där på natten.
Men kl.15 den 24/5 fick jag hjälpa denna långbenta kille till världen!(Menja från Hvidagården med sin fina hingstunge e.Gneisti från Hvidagården)(Måste vila de långa benen lite. Jobbigt att skutta runt som jag gör!)(Är jag fin så?)(Dagsfärsk)-Anita-   Väntar på Mæra och Bifröst som båda är över tiden...

Valpplaner!

Undrar om inte Laeya är dräktig. Lite loj, vill helst bara gosa ner sig och sova. Hoppas på valpar efter midsommar!
(Mormor Donna som valp)


-Anita-   I väntans tider!

Tillbaka på gården

Välkommen "hem" lilla Brella! Brúda och Hýreygurs lilla föl har blivit en stor dam. Flyttade från oss som föl. Hamnade efter några turer hos Tim Kvick. Nu är hon här...
En härlig ung dam!
Tess provade henne lite försiktigt idag för första gången här hemma.(Tess känner lite på tölten)(I hagen)(Kompisen Ísabella)(Brella föl)(En till fölbild på en som aldrig var stilla! :) )


-Anita-   Så kan det gå...

Hingstarna i sommarhagen

Igår tog jag med mig kameran ut till hingsthagen. Tim ville se sin "lilla Plutt"...(Sæfaxi, Tim Kvicks lilla plutt! ;) )(Sæfaxi)(Glitri och Sorti)(Fær och Glitri)(Moldi, en liten fantomen)(Lite spring blev det men då kom kameran långt ifrån...)(Sindri)(Hagvy)


-Anita-   Sommarmys

Sommarhagar

Nu har de flesta hästar fått komma ut i sina sommarhagar. Härligt!!
Igår tog vi med kameran till ungstona. De är så lyckliga i sin hage!(Mist och Eydís)(Keila, Leista, Princessa, Valdís, Árdís, Roðadís, Mist och Eydís)(Mist och Princessa)(Alla på rad)(Linslusen Mist igen)


-Anita-  Lyckliga hästar!!

RSS 2.0