Tidningen Ridsport

I tidningen ridsport ska man nu minska antalet artiklar som rör islandshästen. Det var redan innan väldigt få artiklar om islandshästen. Nu ska man istället lägga in tävlings- och avelsreferaten på webben. Jag kommer definitivt inte prenumerera på tidningen, inte köpa ett lösnummer och av ren principsak kommer jag inte gå in på deras hemsida heller!

Det är alltid väldigt många sidor om "vanliga hästar" vilket inte är fel eftersom dom är den största delen, men om man nu måste minska tidningen kan man inte då ta bort en av dom sidorna så att alla hästraser får plats i tidningen!

Jag uppmanar folk att skriva ett mail till [email protected] och ifråga sätta detta. Jag uppmanar även till att bojkotta både tidning och hemsida för att visa att detta är inte okej!

Detta var det första standardmailet jag fick som dom skickar till alla som klagar!:
Hej Therese

Jag förstår att du tycker det är tråkigt att vi drar ner på islandshästmaterialt i RIDSPORT. Men i dessa ekonomiskt kärva tider måste alla tidningar välja det innehåll som ger flest läsare.
Tyvärr är det så att flera av våra läsarundersökningar har visat ett mycket litet intresse för islandsartiklarna i RIDSPORT. Däremot är våra snabba webbnyheter och -referat uppskattade. Alltså beslutade vi att ta bort de specialiserade islandshästsidorna i tidningen och i stället lägga tävlings- och avelsreferaten på webben.
Det har kanske inte märkts så mycket ännu, men nu drar ju säsongen i gång och du kommer att se avsevärt fler islandsnyheter på "censur"     (Tänker inte göra reklam för deras hemsida)
Vi hoppas att du ändå har utbyte av att läsa tidningen som lösnummer ibland. Där finns ju en blandning av fakta och nyheter som är viktiga för alla hästintresserade. Då och då blir det också artiklar med speciell islandsanknytning, som till exempel i den nya Avelsextra.


Vänliga hälsningar från
RIDSPORTs redaktion
Ann-Sofi Hjärn


Jag undrar vilka som fått vara med på denna undersökning. Jag har inte fått det och dom islandshäst vänner jag har hört runt med har heller inte vart med i denna undersökning. Frågar dom inte islandshästfolk är det ju självklart att dom får uppfattningen om att det inte är intressant med våran kära häst.
Jag kan även tänka mig att redan innan var det dåligt med artiklar om islandshästen så redan innan har folk valt att inte vilja ha tidningen, tänk då om det hade vart lite mer om islandshästen då hade säkerligen fler vart intresserade av tidningen.

Jag skrev ett mail och tackade för standard svaret och bad och få veta hur denna undersökning hade gått till och får då detta svar:

      

Hej Therese.


Den läsarundersökning som vårt beslut baseras på, är gjord på ett brett och slumpmässigt utvalt läsarunderlag av ett väletablerat företag (http://www.linfab.se/). Resultatet är statistiskt säkerställt.

Vi har fått ungefär samma svar när vi själva genomfört mindre läsarundersökningar vid flera tillfällen under de senaste åren.


Naturligtvis är det en önskedröm för oss alla på redaktionen att ha ekonomiska och personella resurser nog för att göra en jättetjock tidning där alla delar av häst-Sverige kan få plats.

Tyvärr är verkligheten inte sådan. En tjock tidning kostar mycket pengar och måste finansieras genom intäkter från läsare och annonsörer. I dagsläget är ekonomin ett problem för alla branscher.

Vi måste välja vad tidningen ska innehålla - och då utgår vi från vad huvuddelen av våra läsare vill ha.


Hälsningar från RIDSPORT/Ann-Sofi Hjärn



Men vad underbart att det resultat är statistiskt säkerställt! För med statistik kan man göra mycket och det är väldigt lätt att vinkla så det ser bra ut ur sin egen synvinkel.


Statistik är den vetskap som säger om man står med ena foten på en kokhet platta och med andra foten i frysen så har man det i genomsnitt ganska skönt


Så kom igen minska en sida "vanlig häst" och låt islandshästen vara kvar det är diskriminering annars!!!!



-Tess-      Uchh vad dåligt ridsport!

 


Kommentarer
Postat av: Lisa

Kan ni inte slå er samman och starta upp en egen islandshäststidning? Puh! Långt ord :D Man kan ju börja med några sidor och ringa runt för sponsring, och ju mer intresset ökar desto fler sidor kan det bli :)

2009-03-27 @ 22:11:46
URL: http://pikkadollen.devote.se
Postat av: Tess

Det finns faktiskt en islandshästtidning som just heter Islandshästen och den är väldigt bra och den får man när man är medlem i Svenska Islandshästförbundet. Men ridsport är en stor svensk tidning som innehåller många fler raser. Dom drar ner på islandshästen av ekonomiska skäl men jag tror och hoppas att dom som är intresserade av islandshästar bojkottar tidningen och det borde inte vara till en ekonomisk fördel. Säga att det är 30 sidor om dom "vanliga hästarna" och 1 sida av islandshästen (som är Sveriges 2a största ras). Varför kan man inte då ta 29 sidor vanlig häst och låta islandshästen vara kvar.



Det är som att ta Corren tidningen som finns här i närheten i Östergötland. Där finns det olika sidor från olika orter men vafasen orten Ödeshög är mindre och jag som bor i Linköping tycker det är en riktigt tråkig byhåla och ganska långt bort vi tar bort den sidan!



Men hallå nej så tycker inte jag att det ska kunna gå till. Man kan inte ta bort en ras eller en stad för att den inte är lika stor och populär. Ger man den mer plats kanske till och med man skulle kunna få några fler som är intresserade av tidningen. Men vad vet lilla jag =)

2009-03-27 @ 22:59:08
Postat av: Tess

En annan liten sak att tillägga. Inte ens när våra duktiga VM ryttare tävlade VM i Sverige i Norrköping år 2005. Vi vinner bland annat guld och tar flera medaljer men tror ni att det står på framsidan i tidningen ridsport? Ehhh Nej det var någon mindre hopptävling som fick framsidan.

2009-03-27 @ 23:06:47
Postat av: Lisa

Det är sjukt tråkigt när det är sådär. Och sen skylla på pengar och undersökningar som aldrig verkar blivit gjorda - lågt. Förstår att ni är besvikna. Själv droppade jag allt vad hästtidningar heter för några år sedan, så jag hänger inte med så mycket i vad som händer på den fronten. Men det verkar vara som med hundtidningarna. Bruks/hundar och bruksgrenarna får määäängder med uppmärksamhet och allt annat hamnar som en liten notis i nåt hörn nånstans...

2009-03-28 @ 18:52:58
URL: http://pikkadollen.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0