Våra föl, från fölmönstringen!

Här kommer lite foton på våra föl som var med på fölmönstringen. Sex av våra åtta föl fick vara med.
Det positiva med detta är att nu har alla fölen fått namn!! :)

Först ut var Fær från Hvidagården(Pappa till fina Fær är Hýreygur från Smärslid)(Här med sin fina mamma Sæla från Hvidagården, helsyster till Fruma)(Glitri från Hvidagården med sin fina mamma Silfur-Hetta, helsyster med Júni)(Glitri blev bästa hingstföl!! Stolt pappa är Vikingur från Knapetorp)
Glitri är till SALU

(Sæfaxi från Hvidagården, är till SALU)(Här med fina mamma Bifröst frá Solheimum, pappa är Hýreygur så helbror till Júni)

Tyvärr så fick jag gå iväg med Sæfaxi var inne så har inte fler foton på honom. Var det någon annan som fotade så skulle jag gärna vilja ha lite foton. Det är även andra deltagare som frågat efter foton...(Vår underbara Pila fra Bakkevang, mamma till Moldi och extramamma till Leista)(Leista, Moldi och Pila)(Mamma till Leista är Heba från Stenstuge och pappa är Gneisti från Hvidagården)(Pappa till Moldi är Vikingur från Knapetorp) 

Vikingur har i år varit väldigt generös med både sin bruna och gula gen. Tre gulbruna avkommor bara i år!(Vackra Leista är Gneisi´s första föl)

 Vi har ett stoföl till som inte fick vara med för hon går i en av våra stora sommarhagar. Vi väntar med spänning på nästa års föl då dessa verkligen givit mersmak!!(Lilla Moldi är bara en månad gammal, årets yngsta deltagare)
Moldi är till SALU(Leista kan tvärnita!)(Ebba, en av våra duktiga funktionärer!!)(Keila med sin mamma, Mæra från Hvidagården)(Mamma till Mæra är Fruma och Hýreygur är pappa)(Pappa till Keila är Glampi från Snararp, kolla in hans fina fyrgångsbedömning!!)(Även Keila fick en riktigt bra bedömning)(Vackra Keila)

Som ni ser är det fyra olika hingstar som är pappor till årets föl. Det ska bli kul att se hur dessa utvecklas i framtiden.

De föl som inte fick vara med i år är Gneisti och Feilas stoföl hon är nu döpt till Árdís och Embla och Vikingurs stoföl som heter Roðadís!

-Anita-   Stolt matte!! :)


Föl- och unghästmönstring på Hvidagården

17/9-2011 var datumet för årets föl- och unghästmönstring här på Hvidagården. Det är islandshästklubben Garpur som vi är med i som annordnar denna.
I år var det ganska många anmälda utifrån men bara en i varje klass. Jag funderade så på vad jag skulle fylla på med..
Men eftersom tiden inte räcker till att åka runt i hagar och transportera hem hästar och jag tror att de som kommer och tittar tycker det är kul med föl så valde jag de små!
15st på startlistan, en del riktigt långväga. Vi är väldigt glada för alla som hittar hit till oss!!

STORT TACK till alla trevliga deltagare och ett JÄTTETACK till alla funktionärer!!

Det blev en riktigt härlig dag. Solen sken och det var lagom varmt en sådan där fin septemberdag man bara kan önska sig!

Årets vinnare blev ett "hemmaföl" min Leista!. Det föl som jag gärna ville ha med men som länge funderade hur vi skulle lösa det. Mamma Heba har varit svårt sjuk och vårdats på Strömsholm. Som tur är hon på god bättring och i stort friskförklarad men har ju mycket att hämta igen.
Så hagkompisen Moldi med mamma Pila fick rycka in. Vi fick ta in två sto med föl för bedömning när det sedan var dags för spring tog vi ut mamma Heba så hon skulle slippa den delen. (Visst springer hon lite i hagen men då är det på eget val.)
Det gick jättebra. Lilla Leista tog täten för det mesta efter kom kompisen Moldi och sist mamma Pila, hon börjar också bli till åren. En rutinerad dam numera. Det är inte så ofta som ett föl vinner men även Pila har et föl som vunnit, Glæda från Hvidagården som vann 2008.(Årets vinnare, Lesta från Hvidagården ext 8,1 karaktär 8,1 gång 7,9 (det högsta de kan få om de inte visar tölt) totalt 8.0)(Leista)(Tvåa blev Harpa från Yddetorp ext 7,9 karaktär 7,9 gång 8,0 tot 7,95.)(Tre blev Engilfrid från Månbacka ext 7,8 karaktär 7,9 gång 7,8 tot 7,83.)(Fyra slutade Sólargeisli från Yxered ext 7,7 karaktär 7,8 gång 7,7 tot 7,73.)


Det var vekligen en riktigt härlig dag! Hoppas ni hittar tillbaka nästa år!!


-Anita-   Fler fölbilder kommer!


RSS 2.0