Välkommen Hvidagården´s Euphoria!

Vilket dygn!! Tidig morgon igår, 29/6, börjar Laeya bädda och flämta.. Äntligen är det dags. Fixar i ordning det sista inför valpning och börjar vänta. Väntar och väntar... Fram på kvällen börjar hon få lite krystvärkar men inget händer.. Känner på henne och känner en valp i "gången". Väntar... mera krystvärkar ingen valp vill komma ut.
Ringer djursjukhus i Kalmar. (Varför händer det alltid på helg och kväll/natt??) De tycker jag kan avvakta men jag känner att det inte är ok så då får jag komma. Vi åker från Åtvid vid 00,45. Väl framme visar röntgen stor ensam valp. Frågan om jag vill vänta eller snitta. Eftersom nu inte valpen rört sig på flera timmar trots krystvärkar säger jag snitt. Så in med Laeya på op. Tur var det för valpen började bli påverkad.

(Trött mor med sin fina tikvalp)

Så när Laeya vaknat och valpen fått flaska intar vi bilen på väg hem!! Då händer det som man verkligen inte vill ska hända!! Remmen till kylning och laddning i bilen går av. Vi kommer precis till Ålem då är bilen riktigt varm.... Bärgning.... Tillbaka till Kalmar... Vänta på att de ska öppna på verkstad för att kunna hyra bil... Väntar på att bilen vi ska få hyra ska köras dit... Får be att få värma vatten till välling igen åt lillan. Så 11,20 åker vi mot Åtvid igen. Något trött, mycket fräsch i samma kläder som suttit på sen morgonen innan. Hemma vid 14-tiden...

(Hvidagården´s Euphoria)

 

-Anita-   Trött men glad!


I natt?

Natten som var sov vi inte så bra. Laeya var orolig och började bädda lite. Sen helt lugnt hela dagen. Undrar om det är dags i natt för valpar nu då??(Laeya med sin syster Sharry, inte så gamla..)


-Anita-  Nattvakare..

Isabelltrenden är bruten, men inte hingst.....

Natten till den 8:e Juni var det dags för Þalia att föla. En väldigt söt liten hingst till!! Denna är dock brunblack.(Nyfiken kille e.Gneisti från Hvidagården, u.Þalia från Hvidagården)(Hej mamma)(Ett riktigt busfrö)


-Anita-    Undrar om det blir något mer föl i år?

Isabeller, årets tema!

Så den 6:e Juni föddes årets tredje föl. Ytterligare en isabellhingst! :)
För att inte vara precis som de andra så är han faktiskt skäck! Minimalt tecknad, med srtumpor och stjärn!
Även denna så långbent att man nu förstår varför Bifröst såg ut som hon gjorde...(Ser du inte att jag sover?)(Hmmm, vad luktar det här då?)(Oj, det är långt ner till backen!)


-Anita-   Räknar med nattvak i natt också...

RSS 2.0