Vovve

1. Hundar saknar dig när du är borta.

2. Hundar menar det när dom pussar dig.

3. Hundar skryter inte om vilka de haft sex med.

4. Hundar kritiserar inte dina vänner.

5. Du undrar aldrig om din hund är bra nog åt dig.

6. Du kan träna din hund.

7. Du kan tvinga din hund att ta ett bad.

8. Hundar läser inte vid bordet.

9. Hundar är trevliga mot dina släktingar.

10. Hundar erkänner att de är avundsjuka.

11. Om du hyr film är hunden nöjd med vad som helst.
......Den vet att det viktigaste är att ni är tillsammans.

12. Hundar saknar dig när du är borta.
(Donna)-Tess-             Donna ska bada hahahahah

Sommar tävling i Mönsterås

Ja då är vi hemma igen efter en hel helg nere i Mönsterås. Tror att alla är mer eller mindre slitna efter helgen!

Lördag:

Först ut var jag med Fruma i fyrgång. Hon var ganska loj i värmen. Vi fick 6or i korta tölten och i galoppen. Hon gick även bättre i skritten som vi brukar ha problem med och fick 5.5. Hon gick även mer taktrent i den ökade tölten om jag jämför med tidigare tävlingar i år. Jag vet dock att jag kan få högre poäng för både kort tölt, trav och galopp. Men det kändes helt okej. Vi fick 5,5 5,4 och 5,4 i slutpoäng och hamnade på en 3 plats i uttagningen. Från två domare fick jag "fin fattning" i galoppen och "bra övergång", det känns extra roligt för jag har tränat in en ny galopp fattning som har funkat väldigt bra ;)

 

(kort tempo tölt)

 

(trav)

 Här kommer en hel raksida galopp:

(Här i ökade tölten hänger bootsen i karleden och endå så rollade hon knapt inte alls)


Sen var det dax för Bettan, det var då lätt fyrgång. Hygge och Bettan gick det jätte bra för i tölten och skritten. Själv tyckte jag att traven var finast. Jag har inte riktigt koll på poängen men mellan 5 - 5.5 och även en 6a för skritten. Sen vart det tyvärr fel galopp och dom slutade 6 precis utanför final och jag tror alla vi var lite ledsna att dom inte fick en chans i finalen att visa vad dom går för!

 

Bettan och Lotta på samma bild =P )

(Fin trav!)


Efter lunch var min och Frumas töltuttagning. Den korta tölten kändes snäppet bättre än på förmiddagen och vi fick en 6.5 för korta tölten med kommentaren "mjukt!" Även tempoväxlingarna kändes ok vi fick en 6. Ökade tölten kändes lite bättre en på förmiddagen och vi fick en 5.5. Totalt av domarna fick vi 6.0 - 4.8 vilket jag kan ifrågasätta väldigt mycket!!!


 

 


Sen var det Bettans och Hygges lätta tölt. Han skötte sig bra. Bäst gick det korta tempot. Jag saknade ökningarna lite. Hon slutade på en 4 plats har jag för mig och inför finalen dagen efter så uppmanade vi henne att vi ville se lite mer tempo i ökningarna på långsidorna.

 


(Tölt)

 


Jag måste även passa på att nämna "Pantertanterna" som jag kallade dom. Bettans andra tävling. Lottas första och även Ingers första. Vad modiga ni var som ställde upp! Hoppas vi får se Er mer i höst!

 


(Pantertanter: Lotta och Idunn, Inger och Frigg och Bettan och Hygge)


(Pantertanten Lotta och Idunn tölt)

(Pantertant Lotta och Idunn i trav)

(En glad Pantertant Inger på Frigg)

 

(Hästskötarna och hejarklacken. Förhoppingsvis så kommer dessa med ut på banan snart ;)Söndag:

Först var min fyrgångsfinal. Jag visste nu att om jag bara kan få till lite bättre tölt, trav och galopp så ska vi kunna höja våra poäng lite. Tölten gick bra men vi fick bara 6 rakt igenom, hade önskat minst 6,5. Traven började bra och kändes bättre än dagen innan sen vart det väldigt trångt och någon häst kom i galopp förbi mig och fruma kom över i tölt några steg. Vi fick samma poäng som dagen innan, så jag antar att vi fick något avdrag för taktmissen men med andra ord borde den traven som var vart bättre än dagen innan. Nu var det dax för skritten som brukar gå åt skogen men jag lyckades få henne ganska lugn och inte trippig och jag var nöjd med poängen. Sen galoppen något jag vet vi är bra på och även om det var det "dåliga varvet" så fick vi 6,5 för galoppen. Sen hör jag Speaker säga att Therese och Fruma leder efter dessa 4 moment. Roligt men jag vet att Fruma inte har den bästa ökade tölten än. Det gick endå hyfsat och vi fick 4,5-5,5. Vi slutade tillslut 4a med poängen 5.6 5.4 5.4.

 

(in på banan kastar sig Fruma)

(traven)

(galoppen)

(Ökade tölten)

 

 


Efter lunch var Bettans tölt final som jag missade eftersom jag skulle in med Fruma efteråt. Mamma ringde till mig och sa att ökningarna hade gått bättre och att hon var på delad 1 plats med två andra. Två domare valde Bettan som 1a och hon vart ensam segrare tillslut. Grattis Bettan och Hygge!

 

(tölt)

(Tölt)

(Grattis Bettan)

(Glad man)


Nu jäklar var det tölt finalen! Nu bara skulle vi få till den korta tölten och jag gick på henne lite extra på framridningen och på banan. Vi fick två 7or (och en 6) ÄNTLIGEN! Tempoväxlingarna gick okej vi fick från 6 - 4. Det ökade gick ok även det från 5,5 - 4. Vi slutade på ytligare en 4 plats. Totalt fick vi 6,1 5,5 och 4,6.

 

(7or för detta korta tempo tölt)

(Ökad tölt)

(Fruma tackar för sig, vi såg dom mörka molen och skyndade oss in med alla saker och stack. Precis när vi hoppade in i bilen och startade bilen öppnade himlen sig!)


Jag är nöjd med Fruma och mig själv. Skritten och den ökade tölten som vi har legat efter med har börjat gå bättre så till nästa år ska vi träna ännu mer på det (ska dock tävla ett par gånger till i år). Just nu känns det som jag vet hur vi ska träna alla 4 gångarterna och det är skönt.

Däremot måste jag faktiskt ifrågasätta dom stora skillnaderna i poängen från domarna! Det var speciellt en domare som hela tiden hade från 1-2 poäng under dom övriga. Det är väldigt tråkigt när man både lägger ner tid och pengar på att åka på tävling. Det hade vart okej om han hade dömt ner alla med 1-2 poäng men det gjorde han inte!

 

 

-Tess-        Jaaa detta inlägg tog ett tag att få till sucka!


Min bebis!!!!


(Donna "Bebis"


(Stella jakthund och min bebis)

Ja alltså Min donna när hon var bebis, Anita blir lite arg när jag kallar henne Bebis eftersom hon är mormor nu men halllå hon kommer alltid vara min bebis precis som jag är Mamma Anitas barn (som är vuxen nu).-Tess-         Min sötaste

Imorgon bär det av!

Hej hopp! Idag har vart en slitig dag, massa hästar att rida och sen har jag tvättat häst och packat, för imorgon åker jag och Fruma, Bettan o Hygge, chaffis Anita och hejarklack och hästskötare Michan och Emelie till Mönsterås och tävlar. Hade tänkt att jag skulle ha med Vicke men han har vi andra planer för och sen ahde jag även tänkt ha med Glittbrá men hon har ju ny ägare i sthlm. Så med andra ord blir det en ganska lugn helg mot vad jag hade tänkt.


(Fruma o Tess från nån träning för nån vecka sen)(Ohhh så..... Bettan och Hygge)
-Tess-      Håll en tumme för Hvidagården i helgen =)

Promenad

Jaaa nu har vi gått till slussarna i Tannefors och ätit glass.. mums mums... Polka och regnbågs glass vart det! Milla träffade en trevlig långhårig tax att prata med undertiden vi åt.


(Lilla milla sitter i det gröna gräset)


(Milla får inte gå så långt så hon fick åka axelo en bit, det var mysigt)


(Titta hon travar)
-Tess-     Film och sova i soffan!

hej hopp

Idag var jag och Bettan iväg och tränade på ovalbana inför nästa helg! (Tack Bettan för att du lastade Fruma och åkte till Linköping med henne =)

Det kändes ganska så bra faktiskt vi börjar få lite mer kläm på den ökade tölten som alltid drar ner våra poäng och även skritten. Men skritten är svår att träna för hon blir så taggad när det är dax för tävling. Det jag hann se av Bettan och Hygge var med bra, där har dte hänt grejer!

Anita har åkt iväg till Morfar i småland och jag har tagit med mig Milla till Linköping för lite social träning av mänskor och hundar. Hon vill hälsa på allt och alla och får hon inte dte börjar hon gnälla =)


(Är inte på min dator så detta var det jag hitta på martins dator. Han var med på tävling på Himpan förra året. Jag och Fruma i ökad tölt)
-Tess-           Nu ska vi gå och köpa kul glass

Nytt föl

Idag på kronprinsessan Viktorias födelsedag föddes här en söt liten flicka. Får väl försöka hitta något passande namn då. Vad heter kronprinsessa på isländska?? :DStilig fröken

Lite spring i benen


-Anita-    Nu är det bara ett föl kvar att vänta på!!

Mera valphälsningar

Här kommer härliga sommarbilder från Hugo med familj. Något att sakna lite i dagens regnrusk!!
Hugo trivs utmärkt hos sin nya familj och sköter sig bra.


(Hej på er alla mina valpkompisar och människovänner!)


(Även jag har en rar "lill-matte")


(Här ligger jag bra!!)


(Sitter så fin och funderar....)


(.....På ett bad, kanske??)


Tack för alla fina bilder ni skickar på era nya familjemedlemmar. Det är så härligt att se hur bra de har fått det!!

 
-Anita-   Visst ser det härligt ut!!

Mia´s valpar

De växer så det knakar, Mias "små" valpar. Börja öppna lite på sina ögon och ser nästan ut som små hundar!! :-)


(Gäsp!!)


(Tik 1)


(Tik 2)


(Mysigt att krypa nära!!)


-Anita-    I namnfundering

Ísabella har fått föl

En söt liten rödskäckflicka! :-) Tror jag i alla fall. Hon ser väldigt brun ut i färgen men ingen svart man och svans. Vi får se bättre när hon är torr.(Bara några timmar gammal)


-Anita-   Nu är det bara två kvar att vänta på

Nytt telefonnummer!

Nu har jag bytt mobiltelefonnummer!! Så byt ut det gamla mot det nya!!

NYA 0707-288 354(Milla fick vara modell när jag prövade nya mobilkameran)


-Anita-    Så ni "hittar" mig! ;-)

Valp Hälsning

.hmmessage P { margin:0px; padding:0px } body.hmmessage { font-size: 10pt; font-family:Verdana } Hej!
 
    Jag trivs jättebra i min nya familj ,jag busar o leker
  
   hela dagarna ute i trädgården.Dom älskar mig
  
   jättemycket.Jag äter bra o går upp i vikt som
  
   jaj ska.Jag tycker även om husses sandaler.
  
    Jag skickar med några bilder också.
 
                 KramMolly  Matte o Husse hälsar också-Anita-         Roligt att se hur det går för alla!

Glitbrá och Iris är sålda

Lite uppdateringar I Lördags åkte Glitbrá till ny ägare i Stockholm och även Iris har ny ägare men går fortfarande kvar och ska betäckas av Vikingur.


(Glitbrá)


(Glibrá, Jag och Donna)

-Tess-     Nu hoppas vi att det går bra för hästarna hos sina ny ägare!

RSS 2.0