Snön kom och snön försvann =(

Härom dagen ficka vi massa snö här på Hvidagården och det gillar jag men idag har nästan allt smält bort och det är isgata *suck*

Igår satt jag på Júni för första gången och det gick bra =)


(Tess på en skitig Júni)


-Tess-     Nu ska jag plugga lite såhär på kvällskvisten

Oj vad de växer!

Lite nya bilder på några av årets föl. Nu i full vinterpäls. Inte så rena men det kanske kan bli lite bättre nu när det fryser på i hagarna.
Först en bild på fyra fina flickor:( Silkisif, Menja, Þalia och hennes mamma Bifröst )

Visst är de lika mor och son. Leiknir kommer dock att bli bra mycket större än sin mamma då han är nästan lika stor redan!(Geira med sin Erróson Leiknir)( Menja )( Roði )
( Menja och Silkisif )( Leiknir )-Anita-   Glada hästar nu när det är lite kallare!!

Hej hopp

Äntligen börjar det bli lite minus grader! =) Mycket bättre med minusgrader och lite snö än allt regn så vi får hoppas det fortsätter åt rätt håll!

I helgen var jag och Bettan iväg till Stenholmen och tränade på ovalbanan med Fruma, Vikingur och Hýreygur. Det gick bra tycker jag! Fruma gick bättre än vad hon har gjort på hela sommaren det är väl typiskt men det känns bra att dte går framåt alla fall! Funderar på om jag ska vara med på tävlingen den 6 december!


Aja vi får se!(En bild från Värmlandsmästerskapen i sommras när Jag och Fruma kom 3a i T1)


 

-Tess-     Frukostdax


Till Salu!!! Tävlings/avels sto.

Glittbrá från Hvidagården

Född: 2004
Färg: Rödblack

F: Dugur frá Minni-Borg                   
Ff: Kolgrimur frá Kjarnholtum
M: Geira Från Tuvadalen                
Mf: Hrimnir från Ödmården
Trevligt 4årigt sto med tävlings kapacitet eller ett fint avelssto. Femgångare med lätt för tölt och trav. Mycket vilja och framåtbjudning . Väldigt sparsamt riden, är nyligen igångsatt efter sommarvilan. Lätt att hantera sko och lasta. En väldigt hårfager och feminin dam. Glittbrá är inte jätte hög skulle passa en lite mer lättbyggd ryttare. En young rider skulle passa perfekt!

Till en avelsintresserad kan betäckning med någon av gårdens hingstar ingå.

Pris: 65 000:-

För mer info och bilder: hvidagarden@hotmail.com

Ägare: Anita Gliving 070 - 46 98 354
Ryttare: Therese Gliving 0739 - 43 58 44

-Tess-      Fin fint sto =)

Júni från Hvidagården

Hej hopp!

Är just nu inne och äter lite lunch mellan träningspassen med hästarna. Är riktigt nöjd med hästarna alla går sagta men säkert framåt. Roligast att träna just nu är ju såklart Fruma men om vi bortser från henne så måste jag säga att Aurora är riktigt rolig. Har suttit på henne 4 gånger nu och hon är väldigt lyhörd, det är en spännande häst. Igår satt jag för första gången på Fruma's dotter Mæra så några gånger till ska hon tränas sen ska hon få vara och få föl nästa år. Brúda har jag för någon vecka sen börjat töltträning och hon har börjat tycka det är roligt att ha upptäckt en ny gångart! Glittbrá är mycket gjort med innan så vi fortsätter att kämpa på hon är en pigg och glad tjej. Även Táta har jag kommit upp på ryggen och hon sköter sig riktigt bra, hon är den lite mer lugnare typen.

Nu när vi hämtat hem alla hingstar från sommarhagen så har jag haft inne Júni i rundvolten för första gången. Han är väldigt vaksam och lyhörd så dte ska bli roligt att se hur han utvecklas. Han har vuxit mycket över sommaren!!!(Júni från Hvidagården)


-Tess-     Nu ska jag ut och rida Frumisen

RSS 2.0